Huurrecht

Het huurrecht regelt de verhoudingen tussen de huurder en de verhuurder. Een huurder is door de wet goed beschermd. Dit betekent dat de verhuurder niet zomaar de huur op mag zeggen, maar dat er een zwaarwegende reden moet zijn. Zuiver Juridisch staat huurders en verhuurders in de regio Maastricht bij die verzeild (dreigen te) raken in een huurconflict.

Ben je huurder?

Heb je het idee dat de verhuurder niet correct handelt, bijvoorbeeld doordat hij of zij nog een gaatje in de muur vond en jij daarom je borg niet terugkreeg? Vaak sta je als huurder sterker dan je denkt, maar je moet weten hoe je krijgt waar je recht op hebt. Bij alle vragen en problemen met betrekking tot huurrecht kan Zuiver Juridisch je helpen. Denk behalve aan het onterecht niet terugkrijgen van je borg ook aan onduidelijke servicekosten, gebrekkig onderhoud of verstoring van het woongenot.

Ben je verhuurder?

Je huurder loopt al maanden achter met het betalen van de huur. Wat kun je dan doen en hoe pak je dat aan? Zuiver Juridisch geeft je advies dat staat als een huis en stelt alles in het werk om te zorgen dat jij je geld krijgt. Zuiver Juridisch begeleidt je bij het opstellen of beoordelen van een huurovereenkomst, kent de procedures die je moet volgen in het geval van overlast, en weet hoe en wanneer je een huurcontract kunt beƫindigen.