Arbeidsrecht

Bijna iedereen krijgt in zijn leven te maken met arbeidsrecht. Bijvoorbeeld bij het sluiten van een arbeidsovereenkomst of – veel vervelender – het beëindigen daarvan. Het arbeidsrecht regelt de verhoudingen tussen werknemer en werkgever. De wetgeving bepaalt onder andere de maximale lengte van een proeftijd en de loonbetalingsplicht tijdens ziekte of zwangerschapsverlof. Zuiver Juridisch staat werknemers en werkgevers in de regio Maastricht bij tijdens een arbeidsconflict en adviseert bij (dreigend) ontslag, reorganisatie, ziekte of re-integratie.

Ben je werknemer?

Is je een contract of overeenkomst geboden en vraag jij je af of de bepalingen over het concurrentiebeding en relatiebeding wel aan de eisen voldoen? Ben je ontslagen en twijfel je aan de juistheid en wettelijkheid van die beslissing? Bij Zuiver Juridisch ben je met dit soort vragen aan het goede adres. Bij iedere vorm van ontslag (bijvoorbeeld wegens disfunctioneren, om persoonlijke redenen, wegens bedrijfseconomische omstandigheden, met wederzijds goedvinden (vaststellingsovereenkomst) of ontslag op staande voet) zorgt Zuiver Juridisch dat je krijgt waar je recht op hebt. Ook met al je vragen over re-integratie, CAO, recht op een uitkering, of een studieovereenkomst ben je bij Zuiver Juridisch aan het juiste adres.

Ben je werkgever?

Heb je een slecht functionerende werknemer in dienst die je het liefst zou willen ontslaan? Hoe moet je omgaan met een zieke werknemer? Twijfel je of je thuisblijvende werknemer wel echt ziek is? Zit je onderneming in de problemen waardoor je je werknemers niet meer kunt betalen? Wat mag je wel en niet in een concurrentiebeding zetten? Dit zijn slechts enkele vragen waar je als werkgever mee geconfronteerd kunt worden. Zuiver Juridisch staat je bij en neemt je zoveel mogelijk problemen uit handen, zodat jij je volledig kunt richten op je bedrijf.